Hienot uudet viisumit on meillä passissa! Tänään parin pienen kiemuran (lue= taas se eksyi matkalla) jälkeen löysin yllättäen Kiinan suurlähetystöön (olin juuri kääntyessä sille kadulle todennut itselleni, että eihän tuo ole oikean niminen katu, kun sain jo todeta mutta tuossa on se paikka) ja passit sain jonottamatta. jonoa oli vain siinä hakuosastolla. Tiskin takana istunut nainen näytti ilostuvan, kun huomasi, että hänkin saa asiakkaan. On ne aika komeat viisumit :)

Pupu ilmoitettiin saksankieliselle luokalle. Näytteli mulle Ich liebe Deutsch- tarraa ja kerroin, mitä siinä sanotaan. Eikä, kun mä rakastan kiinaa, oli vastaus, ja iso joukko tsing-tsängiä. Oma sanavarastoni rajoittuu toistaiseksi lauseeseen Olen Shanghailainen mies. Sillähän pärjää varmasti jo aika pitkälle, eikä vain :) Ehkä tässä ennen matkaa voisi vielä muutaman tärppisanan opetella, kuten Se oli jo tuossa tuolla tavalla kun saavuin huoneeseen...

Tänään Pupu kysyi, onko vielä monta yötä matkaan. En suostunut vielä laskemaan, mutta isäntäperhe on laskenut että 8 olisi viikkoja! Huih... perhosia on vatsassa ja jännitystä, että olemmehan oikeaan aikaan oikeana päivänä ja vielä oikealla kentällä lähdössä matkaan!