Siis sen, joka meni talomme läpi viime viikonloppuna :O Se sen oli pakko olla, sillä mehän olemme yleensä hyvin järjestelmällisiä ihmisiä... Tämän melkein ehkä kenties voivat vahvistaa kaikki meidät tuntevat ihmiset :D Jotka siis eivät ole koskaan käyneet meillä ja kahlanneet tavarameressä :)

Ei vaan, ihan itse alettiin tehdä _kevät_siivousta. Sen nimi on kevätsiivous, koska se tehdään keväällä. Talvella tehdään talvisiivous, syksyllä syksysiivous (tai jotkut kutsuvat sitä myös joulusiivoukseksi), kesällä ei muuten sit siivota. Silloin avataan vain kaikki ikkunat ja annetaan tuulen viedä pölyt mennessään! No, tämä siivouspäiväksi päättämämme päivä alkoi hiukan kosteissa merkeissä: kellariin oli tullu vedet! Montako ämpärillistä vettä saa kauhoa margariinirasialla kellarista, ennen kuin alkaa ottaa päähän :O Siinä teille arvoitusta kerrakseen. Kävi ilmi, että kaivo, johon salaojitus johti oli täynnä, koska se ei päässyt tyhjentymään jäätyneen putken takia... Nyt on neljä päivää pumpattu vettä nurtsille, jotta kaivoon mahtuisi vettä eikä tarvisi tehdä sitä sisäuima-allasta. Vaikka se nyt aprillipäivänä sattuikin, niin oltais silti mielellään jätetty kuravesi väliin -sillit jäikin, väliin siis.

No, palataksemme siihen siivoukseen: Jäbän huoneesta tuli työhuone, meidän huoneesta Pupun huone, Pupun huoneesta Jäbän huone ja työhuoneesta meidän huone. Kaikki muut tavarat siis siirtyivät huoneista toisiin, paitsi olohuoneen ja keittiön sisustus. Piano muutti jopa kahdesti, kun ei oltukaan tyytyväisiä ekaan paikkaan :) Mikäs siinä, sitähän on ihan kepoisaa siirrellä... Siinä vaiheessa hiukan pelotti, kun piti nostaa pianoa pikkuisen, kun toisen huoneen lattiamateriaali oli korkeammalla ja kävi pienimuotoinen rustoja venyttävä rusahdus alaselässä... Toistaiseksi olen ihan hengissä, samaa sanaa en olisi lauantai-iltana käyttänyt.

Kaaos siis jatkuu edelleen, vasta suuret linjat tehty. Eilen hain Ikeasta hyllyihin tukirautoja, mutta muuten on viikko sen verran täynnä ohjelmaa ettei pääse hyllyjä täyttelemään ennen torstaita. Mutta on meillä aika mähee makkari! Siellä on stereot, tv, piano (lupailin miehelle soitella sonaatteja unilauluksi, ei innostunut) ja _takka_! Jos joku ihmettelee, että miten ne kaikki sinne mahtuvat, niin ensinnäkin kyseessä on entinen takkahuone, takka on sellainen pieni valurautatakka ja kokoa huoneella on sellaisen pienehkön olohuoneen verran. Sunnuntaina oli sisko auttelemassa kellarin raivauksessa. Intoutuivat miehen kanssa sen verran tuosta siirtelyurakasta, että meinasivat jo siirtää olohuoneenkin takan paikkaa. Siinä vaiheessa täytyi niitä hiukan toppuutella ;)