Loman alkaessa tulee helposti sellainen tietynlainen loma-masennus/ahdistus. Tuntuu, että lomalla pitäisi saada tehtyä kaikki se, mitä vuoden aikaan on jäänyt tekemättä koska työ vie kaiken ajan. Miten voisi puristaa 11kuukauden menot 4 viikkoon? Joskus toivoisi, että omistaisi Joulupukin ajan väärentimen, jotta voisi jatkaa lomapäiviä loputtomiin. Tiedättehän toki, kuinka pukki ehtii joka paikkaan aattona? Hänhän siis pidentää sitä päivää, ja siksi se odotus tuntuikin niin tuskalliselta, koska lapsena huomaa asioita joita ei aikuisena huomaa. Eli lapsena huomasit sen, että aikaa oli venytetty, mutta aikuisena tuollaiset asiat menevät ohi eikä se päivä tunnu enää yhtä pitkältä.

Lomasuunnitelmia ei kamalasti ole, lapset odottavat että jossain käydään (lue= huvipuistossa). Tuntuu, että loma on lyhyttäkin lyhyempi, kun on ekalle viikolla ohjelmaa ja vikalle viikolle. Eihän siihen väliin jää kuin 2 viikkoa!!! Onneksi ensi kesänä on täydet lomat, voi ottaa kuuden viikon kesäloman. Siinä ajassa ehtii varmasti sekä mennä että olla vain.

Nyt täällä on Pupulla kaveri kylässä. Olen viimeisen viikon hokenut lapsille, että ovi kiinni kun siitä on kuljettu. Ettei kissa toisi ylläreitä sisään, niitäkin kun on löydetty. Ne kuolleet on vielä helppo hoidella pois, mutta en haluaisi muistella niitä kahta elävää joita täältä on myös jouduttu jahtaamaan... Muksut etsii kissaa, että toiko se jotain sisään vai ei. On tuo sen verran vanha ja laiska, etten ole vähään aikaan nähnyt sillä saaliita. Pikku raasu, poissa ovat makoisat myyräpäivät :)