Aika huimaa on tämä säätilojen muutos näin keväisessä Kiinassa: perjantaina tepasteltiin t-paidoissa ja olin ihan varma, että olemme ottaneet liikaa vaatetta mukaan. Tänään sain huomata, että pelkoni sen suhteen osoittautui aiheettomaksi ja kaivoimme esiin jo lämpimämpää. Ulkona vain viitisen astetta lämmintä ja kaupungilla ollessamme alkoi jopa tulla LUNTA! Eipä sitä mitenkään kauheasti tullut, mitään ei mihinkään edes hetkeksi jäänyt, mutta kertoo varmasti sen kuinka lämmintä -tai kylmää- täällä on tänään ollut.

Eilen kävimme järvellä (West Lake), joka olisi näyttänyt upealta auringonpaisteessa. Ilma oli sumuinen ja utuinen, näkyvyys heikohko eikä lootuskaan kukkinut, mutta silti kaikin puolin miellyttävä retki. Menimme pienillä paateilla järven poikki, hetken poikkeamat kummassakin saaressa (ekassa pakosta, toisessa halusta). 3 pagodia, jotka heijastavat kuun valoa, jäivät sumuisuuden takia näkemättä, mutta paikallinen rotta nähtiin kyllä :) Erilaiset kivimuodostelmat, joita täällä myös on aika lailla ovat ilmeisesti ihan luonnon kiviä, mutta romuluisuudessaan upeita patsasteoksia! Ja talojen kattojen liukumat ovat kauniita, pienine nypylöineen päässä.

Punaista näkee paljon. Tähän selvisi syyksi se, että sen uskotaan pelottavan pahoja henkiä. Lohikäärme tekee samoin, joten täytyy ehkä pari lohikäärmettä pakata mukaan kotiinkin päin.

Tänään käytiin Wu Shan kukkulalla katsomassa Chenghuang tornia. Se oli korkea rakennus, jonka ylimmästä kerroksesta oli upeat näkymät yli kaupungin! Ihan uskomatonta ajatella, että mikä maasta käsin ei ole kovin isolta paikalta näyttänyt, niin sen verran oli korkeaa taloa toisensa vieressä että ehkäpä tänne sitten kuitenkin jokunen miljoona ihmistä tähänkin kylään uppoaa. Kerrostalojen vierustoja ei ole juuri viheralueilla pilattu, joten voi ymmärtää miksi järven seutu lootuspuutarhoineen on aikamoinen henkireikä paikallisille ihmisille.

Wu Shanin jälkeen käytiin pikaisesti katsastamassa Hefang (History street) katua. Se on alueen vanhimpia ostospaikkoja, täynnä pienen pieniä kojuja. Kävin katsastamassa hiukan nimi-leimasimien hintoja. Oli aikamoinen hintavaihtelu: ekassa kojussa esitelivät hintaan 485 + kaiverrus erikseen. Kun alettiin viittoilla, että tuolla oli muuten halvempaa, hinta putosi heti sataan remppaan! Yhdessä kojussa hinta olisi ollut 35 + kaiverrus. Että aika edullisesti sellaisen täältä saa ja varmaan sellainen vielä matkaan lähteekin.

Eilen syötiin Pizza Hutin pizzaa täällä Kiinankodissa, tänään käytiin hienosti Mäkkärissä. Että ihan länkkäri-linjalla :) Länsimaiset lapset ovat suuri ihmetyksen aihe täällä, ja paikalliset ovat perin otettuja varsinkin pienistä kaksosista (jotka taasen ovat suuresti EVVK asian suhteen...) ja kuvia ottavat innoissaan. Pääsi Pupukin eilen ainakin muutamaan kuvaan. Eräskin tyttö tuli hienosti Pupulta kysymään, saako ottaa kuvan. Kun sai myöntävän vastauksen, nappasi Pupun syliinsä ja kaveri otti kuvan! Kaveruksiakin on luultu kaksosiksi, ja pitäisikin varmaan sanoa, että joo on ne, kahdet kaksoset meillä matkassa :D